Volledig scherm
© Theo Giele

CDA Maasdriel is bezorgd over plan Bommelse windmolens

KERKDRIEL/ZALTBOMMEL - Drie windmolens op de grens van Maasdriel en Zaltbommel, wat betekent dat voor omwonenden? Het CDA in Maasdriel is bezorgd en stelt schriftelijke vragen.

De Zaltbommelse gemeenteraad krijgt naar verwachting medio oktober het principeverzoek van de vereniging Windmolenpark Bommelerwaard-A2 voorgelegd.

Dan moet de raad beslissen of de planologische procedure voor het plaatsen van drie grote windturbines in het gebied tussen de A2 en het spoor kan worden begonnen. Aan het gemeentebestuur van Maasdriel de vraag van CDA-raadslid Linda de Groot of zij op de hoogte is van de plannen, sinds wanneer en door wie zij geïnformeerd is.

Inspraak
Ook wil De Groot weten wat de reactie van het Maasdrielse college is op de plannen, of zij inspraak heeft en hoe zij in het algemeen denkt over windmolens. De tweede zorg van het CDA Maasdriel betreft de omwonenden. De Groot wil weten of de omwonenden zijn geïnformeerd en zo ja, wat hun reactie is. Daarnaast is de vraag aan het college of zij weet of Maasdrielse burgers voor- of nadeel zouden ondervinden mochten de turbines er komen, welke dat dan zouden zijn en in hoeverre de gemeente hen tegen eventuele nadelen kan beschermen.

Zaltbommel e.o.