Chinook maakt voorzorgslanding in Velddriel

VideoVELDDRIEL - Een Chinook afkomstig van vliegbasis Gilze-Rijen heeft donderdagmiddag rond 13.00 uur een voorzorgslanding gemaakt in een leeg weiland aan de Drielse Veldweg in Velddriel. Er zijn geen gewonden. Pas rond 21.00 uur kregen technici de kist aan de praat. Dat meldt een woordvoerder van de vliegbasis Gilze-Rijen. 

De helikopter maakte de landing vanwege een technisch mankement. Wat er precies aan de hand was, is nog onbekend. Mogelijk was er iets mis met de olie. Een technisch team kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de oorzaak van het mankement en het te repareren. 

Na een eerste reparatiepoging leek de Chinook het rond 17.15 uur weer te doen, maar na enige tijd bleek dat de heli toch niet naar behoren werkte, zodat de monteurs opnieuw aan de slag moesten.  Aan het begin van de avond landde een tweede Chinook om de bemanning af te lossen. 

Volledig scherm
De Chinook maakte een voorzorgslanding in een weiland bij Velddriel. © Bart Meesters

Wei

De voorzorgslanding ging volgens de regels. De landingsplaats is gelegen in een leeg wei in het buitengebied van Velddriel, ver verwijderd van de openbare weg. Er was geen sprake van een noodsituatie. De bemanning is veilig. Aan boord van de kist waren negen bemanningsleden. Een deel van hen is in de loop van de middag al met een auto opgehaald. Ook was er geen gevaar voor personen, dieren en verkeer.

De landing trok veel bekijks. Rond 21.00 uur kregen technici de kist weer aan de praat en vloog de bemanning terug naar vliegbasis Gilze-Rijen.

Volledig scherm
© Brigit Groeneveld