Volledig scherm
Tonnie(links) en Max(rechts) tussen de schoolkinderen. © Hely van der Neut

'Clownsduo' Max en Tonnie neemt afscheid van Mgr Zwijsenschool in Kerkdriel

KERKDRIEL - Op een schoolplein dat voor deze gelegenheid was omgetoverd tot één groot circus, nam het echtpaar Tonnie Roeters en Max Goesten donderdag afscheid van de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel

Even leek het alsof aan de dijk in Hedel - waar het paar woont - donderdagmorgen een nieuwe aflevering van de tv-serie Bassie & Adriaan werd opgenomen. Zowel de kenmerkende auto als het geelrode caravannetje stonden daar klaar om het echtpaar als clown en acrobaat op te pikken en naar het circus-schoolpein in Kerkdriel te brengen. Daar was het de hele dag feest voor alle leerlingen: afzonderlijk studeerden de klassen allerlei circusacts in die ze later opvoerden voor het vertrekkende paar.

Zwijsenschool
Tonnie Roeters slaagde in 1975 voor de opleiding tot kleuterleidster en werkte ruim veertig jaar op de Mgr. Zwijsenschool. Ze was daar voornamelijk werkzaam in de groepen een en twee en ook in groep vier. Max Goesten behaalde zijn diploma in 1976 aan de pedagogische academie en belandde via de basisschool in Velddriel al snel op de school in Kerkdriel.

Daar zullen de meeste inwoners het paar onderhand wel kennen, want in al die jaren hebben ze ieder in totaal wel 1.000 kinderen in de klas gehad. Het vertrekkende paar, ook bekend op en rond school vanwege hun creatieve inslag, genoot behoorlijk van het kleurrijke afscheid.

Volledig scherm
Clown Max pakt zijn boeltje in na veertig jaar. © Hely van der Neut
Volledig scherm
De leerlingen voerden buiten hun ingestudeerde circuskunstjes op. © Hely van der Neut
Volledig scherm
De leerlingen voerden buiten hun ingestudeerde circuskunstjes op. © Hely van der Neut
Volledig scherm
Max en Tonnie tijdens het afscheid in de klas. © Hely van der Neut

Zaltbommel e.o.