Volledig scherm
De gemeentegrens van Zaltbommel en Maasdriel bij Kerkwijk. © Annemiek Steenbekkers

College Maasdriel is voor herindeling

KERKDRIEL - Burgemeester en wethouders van Maasdriel zijn voor gemeentelijke herindeling met Zaltbommel. Zij stellen binnenkort aan de gemeenteraad voor om die richting in te slaan en via een zorgvuldig traject, waarbij ook de inwoners worden betrokken, te streven naar een complete fusie. 

Burgemeester Henny van Kooten verwacht dat dit traject enige tijd gaat kosten, maar dat de vorming van één gemeente Bommelerwaard over uiterlijk een paar jaar rond moet kunnen zijn. Als Zaltbommel dat ook wil tenminste, en dat is nog maar zeer de vraag. Het Bommelse college wil zich er niet over uitspreken, maar de coalitiepartijen hebben al aangegeven dat zij in willen zetten op een ambtelijke fusie. Dat wil zeggen: één ambtelijke organisatie maar wel twee gemeentebesturen. Voor een volledige fusie (herindeling) zou in Zaltbommel te weinig draagvlak zijn.

De bal ligt nu bij de twee gemeenteraden, die naar verwachting begin juni een eerste, richtinggevend besluit over de bestuurlijke toekomst van de Bommelerwaard nemen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement