Volledig scherm

College Maasdriel kan verder met plan giga-geitenstal Rossum

KERKDRIEL - Het Maasdrielse college kan verder met de bestemmingsplanwijziging die de komst van een giga-geitenstal voor 5.100 dieren aan de Schoofbandweg in Rossum mogelijk moet maken. Burgemeester en wethouders hebben de steun van de gemeenteraad.

De sfeer tijdens de raadsvergadering van donderdagavond was om te snijden. Al snel werd duidelijk dat er de afgelopen week achter de schermen veelvuldig contact is geweest. Drie door GroenLinks en PvdA voorbereide moties gingen van tafel. Er werd alleen vastgelegd dat het college informatie over de voortgang van het proces voortaan met de raadsleden deelt.

'Integriteit'
Het woord integriteit viel donderdagavond één keer, uit de mond van CDA-wethouder Gerard van den Anker. Hij zei diep geraakt te zijn door berichten hierover, doelend op publicaties in het Brabants Dagblad over het zakelijk voordeel dat de voorzitter van het CDA heeft bij de geitenstal. „In het college hechten we grote waarde aan betrouwbaarheid en zorgvuldigheid. Niemand krijgt een voorkeursbehandeling.” Voor college en raad is daarmee de kous af.
De komende tijd zal het wat rustiger zijn rond het plan. Burgemeester en wethouders hebben de handen vol aan het beoordelen van de 40 bezwaarschriften.

Zaltbommel e.o.