Volledig scherm
Omwonenden protesteren tegen de komst van de giga-stal met 5100 geiten. © Brigit Groeneveld/BD

College Maasdriel ontkent belangenverstrengeling geitenstal Rossum

KERKDRIEL - Het Maasdrielse college van burgemeester en wethouders ontkent dat er sprake is van belangenverstrengeling als het gaat om het plan voor een giga-geitenstal aan de Schoofbandweg in Rossum.

"Soms is er sprake van een directe politieke of familiaire relatie tussen de portefeuillehouder en een inwoner met een verzoek. In dat geval behandelt de burgemeester dat dossier. In het geval van de geitenhouder is er geen sprake van een directe relatie", aldus burgemeester en wethouders.

Geen verband
​Het college bedoelt daarmee dat er geen directe band is tussen CDA-wethouder Gerard van den Anker en geitenhouder Alexander van der Schans, die de stal voor 5.100 geiten wil bouwen. Dat Ernst van der Schans, broer van Alexander én voorzitter van CDA Maasdriel, een direct zakelijk belang bij de geitenstal heeft, speelt voor het college geen rol. Er wordt in de reactie althans met geen woord over gerept.

Burgemeester en wethouders gaan gewoon verder met de procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan. Later dit jaar neemt het college daarover een besluit. Donderdagavond vergadert de gemeenteraad. PvdA en GroenLinks komen dan met vier moties over de geitenstal. Daarmee willen ze meer garanties op het gebied van verkeer, gezondheid en transparantie van het verdere proces afdwingen.

  1. Veel steun voor zwangere vrouw en buren met jonge baby na 'hennepbrand', verdachte zit nog vast

    Veel steun voor zwangere vrouw en buren met jonge baby na 'hennepbrand', verdachte zit nog vast

    VELDDRIEL - De zwangere vrouw die tijdelijk dakloos is na de brand in een complex in Velddriel, krijgt van verschillende kanten hulp aangeboden. Ook haar buren, met een baby van een week oud, krijgen steun. Andere moeders willen hen waar mogelijk graag helpen met nieuwe spulletjes. De eigenaar van het pand, die werd opgepakt na de vondst van twee hennepkwekerijen, blijft ondertussen vast zitten.

Zaltbommel e.o.