Volledig scherm
De St. Martinuskerk in Velddriel © Annemiek Steenbekkers

Contactwerkgroep Velddriel loopt weg bij vergadering met parochiebestuur

VELDDRIEL – ‘Zeer benadeeld en zeer teleurgesteld’ voelen de leden van de contactwerkgroep Velddriel zich over de opstelling van het bestuur van de Franciscusparochie. Toen woensdagavond tijdens een overleg bleek dat de voorgenomen verkoop en sluiting van de St. Martinuskerk onbespreekbaar is, liepen ze weg.

De vergadering van woensdagavond kwam er volgens de contactgroep op verzoek van het parochiebestuur. Contactgroepvoorzitter Hetti van Kessel greep de gelegenheid aan om de 885 handtekeningen te overhandigen die sinds het nieuws van de sluiting eind januari bekend werd, zijn verzameld.

Handtekeningen
Ook werd bezwaar gemaakt tegen het besluit om het kerkgebouw en pastorie af te stoten en werd het parochiebestuur verzocht dit ongedaan te maken en de kerk open te laten. "Daarop liet pastoor Ron van den Hout weten dat dit besluit niet herzien wordt. Alle andere leden van het parochiebestuur reageerden niet op de handtekeningen en het onderliggende bezwaar waar de parochianen voor getekend hebben."

Daarop besloten de leden van de contactwerkgroep de vergadering te verlaten. ‘Wij voelen ons zeer benadeeld en zeer teleurgesteld hoe pastoor Van den Hout met de Velddrielse kerk en parochiegemeenschap omgaat. Hij deinst nergens voor terug."

In de verkoop
Na Rossum (reeds verkocht) en Hedel (te koop) worden ook de kerken in Velddriel en Alem verkocht. Dit besluit is ingegeven door teruglopend kerkbezoek, hoge onderhoudskosten, financiële krapte en de eis van het Bisdom Den Bosch om te komen tot een sluitende begroting.

Zaltbommel e.o.