Volledig scherm

D66 doet gooi naar plek in Maasdrielse raad

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL – Na Zaltbommel gaat D66 zich nu ook in de gemeente Maasdriel manifesteren. De braderie in Rossum is komende zaterdag 27 augustus de eerste stap in een campagne die bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 moet leiden tot minimaal één raadszetel.

,,Vier jaar geleden hadden we dat voornemen ook al", zegt fractievoorzitter in Zaltbommel Thom Ummels. ,,Door stubbelingen binnen de afdeling Bommelerwaard is het toen niet van de grond gekomen." D66 behaalde twee zetels in de Zaltbommelse raad, maar al enkele maanden na de verkiezingen van 2014 kwam het tot een breuk met Frits van der Schans die onder zijn eigen naam verder ging als raadslid. Ummels: ,,Die strubbelingen liggen nu achter ons en er is voldoende draagvlak om deze stap te zetten."

De partij gaat zich de komende tijd nadrukkelijk in Maasdriel begeven om in gesprek te gaan met inwoners en vertegenwoordigers van organisaties. ,,Er is in Maasdriel behoefte aan een partij die met open politiek en nieuw elan de raad in gaat. Die zich kritisch opstelt tegenover de dominantie van CDA en SSM. Wij denken dat D66 zonder last van het verleden hierbij een positieve rol kan gaan vervullen”, aldus afdelingsvoorzitter Piet van Wesemael.

Zaltbommel e.o.