Volledig scherm
Kerkdrielse band The Streets © Marc Bolsius

Drielse band in de race naar roem

KERKDRIEL - De Maasdrielse rockcoverband The Streets heeft de wind in de zeilen. Een finaleplaats in de grootste bandcompetitie in de Benelux is binnen handbereik.

Wat The Voice is voor beginnende zangers, is The Clash voor startende bands: een felbegeerd podium en een ladder naar roem. Bij elke gewonnen ronde komen de deelnemers een treetje dichter bij hun hoogste doel: bekendheid. Rockformatie The Streets was één van de driehonderd bands die mochten meedoen aan de selectierondes.

Hun repertoire bestaat onder meer uit covers van groepen als Guns 'n Roses, Metallica en Rammstein. Marcel Toonen (drummer), Thomas van Wamel (basgitarist), Jacco Bogers (gitarist) en Stefan Chamboné (zanger) besloten in 2011 een band op te richten. ,,Louter voor ons plezier", aldus het viertal, ,,Amper een jaar later stonden we in het voorprogramma van De Dijk. Dat was in een grote feesttent in Alem. In 2016 werden we opnieuw uitgenodigd om in hun voorprogramma te spelen."

De agenda van de groep is sinds het begin goed gevuld. ,,We treden jaarlijks zo'n dertig keer op. Optredens zijn doorgaans in cafés en pubs en verspreid over het hele land. Ook hebben we getoerd door Duitsland, Zwitserland, Engeland en Schotland. Zomaar met zijn viertjes op de bonnefooi. Een schitterende ervaring."

The Streets @ The Clash of the Coverbands Finale Regio Gelderland Ronde 2016/2017, Cardo Theater te Groesbeek Opname 17 april 2016 Beste band van Gelderland, gekozen door het publiek