Volledig scherm
Foto ter Illustratie © Eldridge Pentury

Dronken bestuurder veroorzaakt botsing in Velddriel en gaat ervandoor

VELDDRIEL – Een 33-jarige bestuurder uit Letland heeft zondagavond op de A2 tussen Den Bosch en Velddriel een aanrijding met een andere auto veroorzaakt. De Let ging er daarna vandoor. Na een zoektocht kon de politie de bestuurder aanhouden. Hij bleek ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. De man is aangehouden.

Na de melding van de botsing op de A2 troffen agenten in Velddriel de bestuurder van de andere auto en een getuige aan. Beiden hadden een foto van de veroorzaker van het ongeluk. 

Zoektocht

De politie is daarop een zoektocht begonnen. Een tweede getuige meldde dat in Velddriel een auto werd geparkeerd waarvan de bestuurder bierdrinkend en overgevend wegliep.

Al snel was duidelijk dat de man was betrokken bij de botsing. Op het bureau bleek dat de man te veel (745 Ug/l) had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij is aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeluk. Hij kan ook nog een proces-verbaal verwachten.

  1. Wel provinciale felicitaties voor snel internet in buitengebied Rivierenland, maar geen geld

    Wel provincia­le felicita­ties voor snel internet in buitenge­bied Rivieren­land, maar geen geld

    ARNHEM/ZALTBOMMEL - De provincie Gelderland is blij dat het Regio Rivierenland gelukt is om vanuit Brussel toestemming te krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk tot in iedere uithoek van het buitengebied. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk laat weten dat hij Regio Rivierenland inmiddels gefeliciteerd heeft. ,,We zijn blij en we zijn vooral benieuwd naar de vervolgstappen van de regio."

Zaltbommel e.o.