Volledig scherm
De kermisattracties staan al in de vroege ochtend aan. © Suzie van Dijk/BD

Drukte voor het ochtendgloren bij paardenmarkt in Hedel

* UPDATE 08.47 UUR * HEDEL - De zon is nog niet op, maar in Hedel zitten kinderen maandag om 06.30 uur al in de botsauto's en de octopus. De jaarlijkse paardenmarkt ging om 00.00 uur van start.

In de woonwijk ruikt het al naar paardenpoep. Dat wordt in het centrum alleen maar erger, vermengd met de geur van hamburgers en erwtensoep en het aanzwellende kermisgeluid. Een paar dronken jongeren roepen luidruchtig dat zij toch niet naar school gaan.

Er wordt druk onderhandeld op de markt, paarden in alle soorten en maten wisselen van eigenaar. Handelaren uit onder meer Duitsland, Portugal, Roemenië, Groot-Brittanië, Spanje en Italië worden het eens over de prijs via handjeklap.

Rustige nacht
De politie spreekt van een rustige nacht in Hedel, in de kroegen was de sfeer erg gemoedelijk. Een illegaal overzoemende drone om 07.30 uur was de enige wanklank. Organisator Daniël van den Berg: ,,De stroom bezoekers kwam laat op gang, na de regenbui van 06.00 uur werd het wat drukker."

Vorige editie
Vorig jaar werden op de paardenmarkt 1.167 paarden aangevoerd. Volgens de organisatie werd het evenement toen door 35.000 mensen bezocht. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVW) heeft tijdens de vorige editie acht boetes en schriftelijke maatregelen getroffen. Deze hadden allemaal te maken met het transport van paarden of de vereiste papieren.

Volledig scherm
De Paardenmarkt is in de nacht van zondag op maandag om 00.00 uur gestart. © Suzie van Dijk/BD
Volledig scherm
Paardenmarkt Hedel. © Suzie van Dijk/BD

Zaltbommel e.o.