Volledig scherm
© Iris van Iersel

Een zomers feestje met fanfare La Harpe in Velddriel

VELDDRIEL- Een klein beetje zenuwachtig waren ze wel, de leerlingen van de basisschool in Velddriel. Zij mochten zondagmiddag het concert van fanfare La Harpe openen tijdens hun feestelijke zomerconcert in Dorpshuis De Boxhof in Velddriel.

Speciaal voor de gelegenheid werd docent slagwerk Marcel van Vught van Rhythm Impact ingeschakeld. Hij leerde 4 jonge muzikanten in spé in enkele lessen hoe zij verschillende slagwerken moesten bespelen.

Het resultaat daarvan was aan het begin van de middag te horen met een ingestudeerde samba. Fanfare La Harpe nam het stokje over met ‘de mars van Velddriel’. Daarna volgde onder meer een medley uit de James Bond films.

Donateurs
Fanfare La Harpe rekent op een grote groep donateurs die met regelmaat iets extra’s doen voor de vereniging. Deze steeds belangrijker wordende groep ondersteunt de fanfare met een jaarlijkse financiële bijdrage. ,,Omdat wij graag iets terug willen doen, nodigen we onze vrienden uit op het halfjaarlijks concert”, vertelde voorzitter Simon Commandeur. ,,Deze keer bedanken we onze vriendengroep in de vorm van een uitgebreide barbecue.”

Aankomende dinsdag repeteert La Harpe voor de laatste keer voor de vakantieperiode. Na de zomerstop werkt de fanfare verder aan hun jaarlijkse kerstconcert.

Zaltbommel e.o.