Volledig scherm
Werken van Henk van Kessel (14) op de Hurnse Houtdag. © Margriet de Wilt

Eerste Hurnse Houtdag slaat aan

HURWENEN - Dat je van hout prachtige kunstwerken of nuttige voorwerpen kunt maken, was deze zondag te zien op de eerste Houtdag in het Hurns Kerkje in Hurwenen. Vijftien deelnemers, bijna allemaal uit de Bommelerwaard, lieten zien wat zij met hout kunnen.

De jongste deelnemer was 8 jaar oud, de oudste 87. De Rossumse Jules van Heel was de jongste. Terwijl de andere houtbewerkers vooral hun spullen tentoonstelden en er een achtergrondverhaal bij vertelden, was Jules druk bezig om een ligstoel te maken van oude pallets. Eenzelfde stoel sond tentoongesteld, compleet met een schapenvachtje en kussentjes erop. Het leukste vindt hij het om alles in elkaar te schroeven.

De ook nog jonge Henk van Kessel (14 jaar) uit Velddriel pakte op een dag een stuk hout en een stanleymes en ging gewoon aan de slag. Al snel ontstonden de mooiste snijwerken op hout. Voor een schoolopdracht moest hij eens een onderneming starten. Hij maakte toen kauwgombalautomaten van hout, in elke gewenste vorm. De sleutel tot succes is volgens Henk: gewoon doen. Hij zegt erbij: “Het kan zo simpel zijn. Je pakt een mesje en een stuk hout.”

De eerste Houtdag sloeg aan. Het was erg druk en de bezoekers waren verbaasd dat er zoveel mensen uit de nabije omgeving wat prachtigs van hout kunnen maken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zaltbommel e.o.