Volledig scherm
© Truus Peters

Emotie en felle discussie tijdens inloopuurtje St. Martinuskerk Velddriel.

VELDDRIEL - Na de Eucharistieviering op Hemelvaart donderdag 5 mei in de St. Martinuskerk komt een grote groep parochianen bijeen op het inloopuurtje in de pastorie.


Hier wordt door de contactwerkgroep de laatste ontwikkelingen bekendgemaakt van de dorpskerk en de voortgang van kerkelijke diensten.

Woordvoerder Hetti van Kessel wil nog steeds graag van het Uniebestuur Franciscus horen waarom de kerk op de nominatie staat om gesloten te worden. “Een aankoop van de kerk, toren, pastorie en plein en alle toebehoren door welke stichting dan ook houdt in dat er geen kerkelijke diensten meer mogen plaatsvinden in de kerk.

Protest
Dus geen Eucharistievieringen, geen huwelijk, geen doop en geen uitvaarten. Er zijn protestbrieven gestuurd naar de nieuwe bisschop Gerard de Korte en naar het Kapittel. De nieuwe bisschop De Korte heeft al aangekondigd om meteen na zijn installatie een bezoek te brengen aan de 12 Dekenaten van het bisdom’.

En dan komen de emoties naar boven en volgt er een felle discussie door alle aanwezigen. ‘Wij strijden voor één doel. De kerk moet open blijven’.

Bij alle aanwezigen is de hoop gevestigd op de installatie van de nieuwe bisschop Gerard de Korte die het eens is met de uitspraak van Paus Franciscus. ‘ Liever het vuil van de straat in de kerk dan ziek van binnen’.

Zaltbommel e.o.