Volledig scherm
Inloopuurtje in kerk Velddriel © Truus Peters

Emoties lopen hoog op tijdens inloopuurtje St. Martinuskerk in Velddriel

VELDDRIEL - Een speciaal inloopuurtje over de dreigende kerksluiting in Velddriel bracht zondagochtend ruim 100 mensen naar de St. Martinuskerk.

Door de grote aanwezigheid van gelovigen werd het inloopuurtje na de mis voortgezet in de zijbeuk van de kerk. Enkele bestuursleden van het Uniebestuur waren ook aanwezig.

Woordvoerder Hetti van Kessel van de contactwerkgroep licht aan het bezwaarschrift toe en ze had aansluitend vele vragen aan het Uniebestuur. Waarnemend pastoor Ron van de Hout verontschuldigt zich voor zijn weinige aanwezigheid in Velddriel en zegt altijd open te staan om in gesprek te blijven. "Stichting behoud St. Martinuskerk moet met concrete plannen komen en deze overbrengen naar contactwerkgroep. Deze worden in het Uniebestuur verder besproken."

Maar daar kunnen de inwoners van Velddriel niet op wachten. "De hele ontkerkelijking is begonnen door de geestelijken. De benadering om kerk open te houden en zieltjes te winnen moet nu vanuit de geestelijken komen", aldus een gelovige. Een andere bezoeker wil dat de menselijke kant meer bekeken wordt. "Wie bent u om in deze tijd een kerk te sluiten. De hele wereld is in oorlog, de mensen willen het geloof beleven, een plaats hebben voor bezinning, gebed en voor samenkomst."

Zaltbommel e.o.