Volledig scherm
Het logo van de nieuwe fusieclub HRC'14.

Extra geld voor voetbalclub HRC’14 uit Rossum en Hurwenen

KERKDRIEL - Bovenop de 500.000 euro die Maasdriel al had uitgetrokken voor een vernieuwd complex voor voetbalvereniging HRC’14 uit Rossum en Hurwenen, lapte de gemeenteraad donderdagavond nog eens 7,5 ton.

Er moet een eind komen aan de lijdensweg van voetbalclub HRC’14. Dat was de belangrijkste reden voor de fracties van CDA en Samen Sterk Maasdriel (SSM) om tijdens de begrotingsvergadering de portemonnee nog eens te trekken.

Met die lijdensweg wordt bedoeld dat de fusieclub zich al twee jaar moet behelpen met twee complexen. Met het nieuwe budget van 1,25 miljoen euro moet het mogelijk zijn om met de hele vereniging in Rossum neer te strijken. Met kunstgrasvelden en een nieuw clubhuis. Dat laatste moet de club overigens zelf bekostigen.

Fors bedrag
Ondanks dat GroenLinks en PvdA het een sympathiek voorstel vinden en de club een mooie accommodatie gunnen, stemden ze donderdagavond toch tegen. Zij voelden zich overvallen door het amendement en omdat het om zo'n fors bedrag gaat, wilden ze het eerst deze maand in de commissie bespreken. Maar daar voelden CDA en SSM niets voor. „Dat uitzoeken hebben wij al gedaan, wij willen nu verder.” De twee hebben samen een royale meerderheid in de gemeenteraad.

Zaltbommel e.o.