Volledig scherm
Bianca Laheij (CDA) feliciteert Bart de Leeuw van SSM met de verkiezingsoverwinning. © copyright Olaf Smit

Formatienieuws Maasdriel: SSM en CDA gaan samen verder

KERKDRIEL - Ook de komende vier jaar bestaat de coalitie in Maasdriel uit SSM en het CDA. Dat laat grootste partij SSM weten. Na de eerste gespreksronde werd ook nog gepraat met PvdA/GroenLinks, maar deze partij is uiteindelijk afgevallen. 

De afgelopen vier jaar hadden CDA en SSM ook al de touwtjes in handen. Al voor de verkiezingen lieten de twee doorschemeren graag samen verder te willen. De verhoudingen liggen nu wel iets anders, omdat SSM nu de grootste is. Over de samenstelling van het college is nog niets bekend. Afgelopen periode had het CDA twee wethouders en SSM eentje. Het ligt voor de hand dat dit de komende vier jaar andersom is. Dat Jan-Hein de Vreede (SSM) weer wethouder wordt, is zo goed als zeker. 

Komende week gaan SSM en het CDA aan de slag met de formulering van een bestuursakkoord. SSM wil een zo breed mogelijk gedragen stuk en neemt ook de door andere partijen aangedragen punten mee. Het streven is om nog voor Hemelvaartsdag tot een afronding te komen.

  1. Wel provinciale felicitaties voor snel internet in buitengebied Rivierenland, maar geen geld

    Wel provincia­le felicita­ties voor snel internet in buitenge­bied Rivieren­land, maar geen geld

    ARNHEM/ZALTBOMMEL - De provincie Gelderland is blij dat het Regio Rivierenland gelukt is om vanuit Brussel toestemming te krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk tot in iedere uithoek van het buitengebied. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk laat weten dat hij Regio Rivierenland inmiddels gefeliciteerd heeft. ,,We zijn blij en we zijn vooral benieuwd naar de vervolgstappen van de regio."

Zaltbommel e.o.