Volledig scherm
© Thinkstock

Geen steun in Zaltbommel voor zwembad in Kerkdriel

ZALTBOMMEL - Een gezamenlijk zwembad voor de Bommelerwaard, prima. Maar niet op de plek van zwembad De Kreek in Kerkdriel en met aandacht voor andere faciliteiten zoals een peuterbad. Dat was de conclusie donderdagavond na een bijna drie uur durende discussie in de Zaltbommelse carrouselvergadering.

De commissieleden bogen zich over het voorstel van de colleges van Zaltbommel en Maasdriel. Dat gaat uit van een bad van 25 bij 21 meter met een beweegbare bodem op de plek van het huidige zwembad bij multifunctioneel centrum De Kreek. Groot genoeg voor het houden van wedstrijden, maar verder eenvoudig, dus zonder glijbanen en ander vertier.

Waar dit voorstel in Maasdriel twee weken geleden breed omarmd werd, was het in donderdagavond in Zaltbommel voer voor een lange discussie. Zozeer dat op een zeker moment zelfs de bespreking ervan door de VVD ter discussie werd gesteld.

Pijn
De pijn zit hem niet in de gezamenlijkheid, maar vooral in de voorgestelde locatiekeuze. Kerkdriel blijkt voor velen een brug te ver. ,,Als gekozen volksvertegenwoordiger vind ik het niet verantwoord om voor te stemmen. Voor mensen uit Poederoijen en Bruchem is het 20 kilometer tot Kerkdriel. Wij zeggen: realiseer een bad binnen Zaltbommel, mits mogelijk binnen de huidige lasten", aldus Geert Bok (SGP).

Nico van Wijk (PvdA): ,,De wethouder verantwoordt de keuze voor De Kreek alleen maar met geld." Jaco Melse (CDA) is ook geen voorstanders. "Het voorstel is niet in balans. Ik ben teleurgesteld dat er niet meer is nagedacht over alternatieven."

Wedstrijdzwemmen
Daarnaast riep de focus op wedstrijdzwemmen vraagtekens op. Van diverse kanten klonk de roep om een peuter- en instructiebad. Uiteindelijk was er met SGP, VVD en - aarzelend - ZVV toch een minieme meerderheid voor behandeling van het collegevoorstel in de raad.

Volledig scherm
© Annemieke Steenbekkers/BD

Zaltbommel e.o.