Volledig scherm
Het gebied van de Koetserij (in roze/rode gebied) en het terrein van bezwaarmakende buurman Van Opijnen inclusief het pad waar recht van overpad geldt (in blauwe gebied).

Gemeente wil Koetserij Kerkdriel in huidige omvang overeind houden

KERKDRIEL - Bestaande bebouwing toestaan, maar geen ruimte voor nieuwe gebouwen. Dat is de strekking van het derde ontwerpbestemmingsplan dat de gemeente Maasdriel heeft bedacht voor het terrein van de Koetserij aan de Paterstraat in Kerkdriel.

Al dertien jaar lang woedt er een conflict rond het terrein van Johan Haasnoot. Buurman Leon van Opijen zegt overlast te ondervinden van de koetserij, vindt dat Haasnoot veel te veel bijgebouwen bij zijn woning heeft en wil vooral af van de de inrit van de koetserij die pal langs zijn woning loopt.

Haasnoot heeft op deze inrit een zogenoemd recht van overpad. De oprit bij de woning van Haasnoot even verderop zou ook toegang tot het terrein met bijgebouwen kunnen bieden, maar dan moet er een bijgebouw wijken. En daar wil Haasnoot niet van weten. De gebouwen zijn voormalige bedrijfsgebouwen van het in 1986 verplaatste transportbedrijf van Haasnoot.

Twee eerder voorgestelde bestemmingsplannen sneuvelden in 2006 en 2013 bij de Raad van State. Het betekent dat ter plekke nog altijd bestemmingsplan Grote Ipperakkeren uit 1980 van kracht is. In opdracht van de Raad van State komt Maasdriel nu met een oplossing. Die wordt gezocht in een zogenaamd maatwerk-bestemmingsplan dat uitgaat van een (meer passende) bedrijfsbestemming. Daardoor is volgens de gemeente het niet nodig om bijgebouwen te slopen.

"Het ontwerpbestemmingsplan zoals dat nu voorligt, staat de huidige bebouwing toe”, aldus wethouder Gerard van den Anker. "Maar er mogen geen nieuwe gebouwen meer neergezet worden.” Via de Koetserij zijn paarden en rouw- en trouwkoetsen, arresleeën en Jan Pleziers te huren.

Zaltbommel e.o.