Volledig scherm
Paarden en mensen zover als je kunt zien. © Nancy de Goey/BD

Gevarieerd aanbod op paardenmarkt in Hedel

HEDEL - De Hedelse paardenmarkt mocht maandag 1.235 paarden verwelkomen, 68 meer dan vorig jaar. Op de paardenmarkt in Zuidlaren, de grote concurrent van Hedel, stonden twee weken geleden 1.265 paarden.

Bekijk ook het BD fotoalbum.

Daniël van den Berg: ,,Ik ben tevreden, zeker gezien de regen is het een prachtige opkomst. We hebben met zijn allen hard gewerkt." Vorig jaar trok het evenement 35.000 bezoekers. Hoeveel er dit jaar komen, is nog niet bekend.

Bij de EHBO was het rustig, tussen 02.00 uur en 11.00 uur zijn slechts vijf gewonden langs gekomen, ze konden na behandeling allemaal hun weg vervolgen.

Dierenwelzijn
Het welzijn van de paarden op de markt is een jaarlijks terugkerend onderwerp. Zo ziet de Dierenbescherming het liefst dat gestopt wordt met de traditie. Het zou namelijk te veel spanning en leed opleveren voor de dieren.

Het bestuur van de markt zelf vindt dat de afgelopen jaren veel verbeterd is. Er is meer ruimte en de regels voor welzijn zijn beter geworden. Dit jaar komen 22 studenten van Helicon naar Hedel om te helpen bij de verzorging en keuring van de paarden. Ze helpen ook bij het verspreiden van gratis aangeboden hooi en water.

Kijk ook door het BD fotoalbum van de paardenmarkt. Zelf mooie foto's gemaakt? Stuur ze in via deze link.

Volledig scherm
Een enkel ezeltje tussen de paarden en de pony's. © Nancy de Goey/BD
Volledig scherm
Paardenmarkt Hedel. © Suzie van Dijk/BD
Volledig scherm
Paarden aan een lijntje. © Nancy de Goey/BD
Volledig scherm
Paarden onder elkaar. © Nancy de Goey/BD
Volledig scherm
Paarden en pony's op de paardenmarkt. © Nancy de Goey/BD
Volledig scherm
Uitleg over de aangeboden paarden. © Nancy de Goey/BD

Zaltbommel e.o.