Volledig scherm
Afgelopen zondag waren Gijs van Doorn (93) en Riek van Doorn-den Teuling (87) precies 65 jaar getrouwd. © Jan Zandee

Gijs en Riek vinden draai in De Leyenstein

KERKDRIEL - Ze liepen elkaar tegen het lijf bij een toneeluitvoering in Alem en sindsdien zijn ze een stel. Afgelopen zondag waren Gijs van Doorn (93) en Riek van Doorn-den Teuling (87) precies 65 jaar getrouwd. Maandag kregen ze de burgemeester op bezoek.

Het gezin Van Doorn woonde jaren aan de Veilingweg in Zaltbommel. Van daaruit vertrok Gijs iedere dag naar zijn werk, eerst bij de gemeente en later bij de provincie. Riek zorgde voor de drie kinderen. En voor de aardbeien. Vele kistjes vol gingen er ieder jaar naar de veiling.

Van de Veilingweg verhuisden Gijs en Riek naar Ammerzoden, waar ze een aantal jaren woonden. Totdat Gijs zijn heup brak en het thuis niet meer lukte. Samen verhuisden ze naar zorgcentrum De Wielewaal in Zaltbommel. Een logische stap voor twee mensen die een groot deel van hun leven aan de rand van de stad hebben gewoond. Toch hadden ze het daar niet zo naar hun zin.

Verhuizing
Weer volgde er een verhuizing, naar Kerkdriel dit keer. In zorgcentrum De Leyenstein hebben de twee hun draai nu helemaal gevonden. Het diamanten huwelijksfeest werd zondag daar gevierd, zodat alle buren er ook bij konden zijn. Want Gijs en Riek zijn van de gezelligheid. Eten doen ze niet op hun kamer, maar in het restaurant, samen met anderen. En is er jeu de boules in De Leyenstein, dan is Riek erbij. Gijs, die tot z’n zeventigste gevoetbald heeft, laat dit balspel aan zich voorbij gaan.

Zaltbommel e.o.