Volledig scherm
Zuivelboerderij Den Eelder in Well. © Annemiek Steenbekkers/BD

Goede papieren voor uitbreidingsplannen Zuivelboerderij Den Eelder Well

KERKDRIEL - Met de steun van de VVD en de coalitiepartijen CDA en SSM ziet het er goed uit voor de uitbreidingsplannen van Zuivelboerderij Den Eelder in Well. De bezwaren van GroenLinks en de PvdA werden woensdagavond tijdens de commissievergadering in Maasdriel weggewuifd.

Den Eelder wil bij wijze van toekomstbestendige investering de huisvesting van de 500 stuks melkvee verbeteren (meer ruimte) en een melkverwerkende inrichting toevoegen. Het bedrijf, eigendom van de familie Van der Schans, wil het bouwperceel uitbreiden van 7 naar 12 hectare. Daarvoor is het nodig het bestemmingsplan te herzien.

Naam en faam
GroenLinks en PvdA vrezen onder meer voor een precedentwerking. Ook de landschappelijke inpassing is volgens Kees van Drunen (GroenLinks) een punt van zorg. Onterechte vrees volgens burgemeester Henny Van Kooten namens het college: "Den Eelder is het enige bedrijf in deze omvang. Een bedrijf met naam en faam en een prachtige promotie voor Maasdriel. Dit bedrijf is zo uniek dat we vanuit het college niet vrezen voor een precedentwerking. Maatwerk is hier op zijn plaats.”

CDA, SSM en VVD schaarden zich achter het voorstel van het college om het bestemmingsplan te herzien. Dat is dan wel met een voorbehoud als het gaat om de uiteindelijke situering van de bedrijfsuitbreiding en de mogelijke belangen van derden. De raad behandelt het uitbreidingsverzoek op 12 november.

Zaltbommel e.o.