Volledig scherm
© Truus Peters

Goede sfeer tijdens kerstmarkt in De Leyenstein Kerkdriel

KERKDRIEL - Een gezellige sfeer en drukte heerst deze zaterdagmiddag tijdens de kerstmarkt in Kulturhus De Leyenstein in Kerkdriel.

Meteen bij binnenkomst waant het publiek zich in een kerstdecor met kraampjes van hobbyisten met zelfgemaakte kerstversieringen, kleding, brocanteriën en originele decoraties. Ondernemers uit Kerkdriel en de regio proberen hun producten aan de man te brengen. Maureen Voorma is een van de kinderen die meteen een kleurplaat overhandigt aan de Kerstman. In de hal worden ze opgehangen. Maureen straalt als ze met de Kerstman op de foto mag.

Terwijl vijf dames van All Women uit Rosmalen hun kerstliederen zingen, staan vrijwilligers van verzorgingshuis De Leyenstein achter hun kraampjes voor de verkoop van enveloppen waar in enkele een prijs verborgen zit. Bezoekers kunnen het gewicht van een grote kerststol raden en het aantal kerstballen in een grote glazen vaas. Verderop proberen enkele vrijwilligers van de interne boodschappenwinkel hun levensmiddelen te verkopen.

De inwendige mens wordt verwend met een hapje en een drankje. En de kinderen, zij graaien heerlijk in een grote grabbelton voor een cadeautje. De opbrengst van de kramen op de kerstmarkt is voor de bewoners van verzorgingshuis De Leyenstein.

Volledig scherm
© Truus Peters
Volledig scherm
© Truus Peters