Volledig scherm
De prijswinnaars. © Truus Peters

Gouden en zilveren griffels en penselen uitgereikt bij leesvoorziening Velddriel

VELDDRIEL - Vier gouden en vier zilveren griffels en penselen zijn dinsdagmorgen uitgereikt aan kinderen van onderbouw en bovenbouw van de Brede school Deken Wehmeijer in Velddriel.

Directeur John Leijdekkers reikte in het kader van de Kinderboekenweek 2016 de verdiende prijzen uit in de aula van de school en leesvoorziening. Het thema: 'Opa`en oma`s, voor altijd jong’ staat centraal deze Kinderboekenweek.

​Winnaars
Een gouden penseel was er voor Eryk Wierdak uit groep 2 en voor Daan van Kessel uit groep 3. Het zilveren penseel was er voor Madelief van Herwijnen uit groep 1 en Julia Lain uit groep 4. Lola van Tussenbroek uit groep 5 en Jordy van Beurden uit groep 8 ontvingen de gouden griffel. De zilveren griffels waren voor Femke Verhoeven uit groep 6 en voor Maud Baars uit groep 7.

Werkstuk
Alle kinderen moesten rondom het thema van de Kinderboekenweek een werkstuk maken. Voor de onderbouw was dat tekeningen kleuren en kinderen uit de bovenbouw schreven een verhaal en/of een gedicht met tekening erbij. Een jury beoordeelde de werkstukken.

Als beloning mochten de prijswinnaars een cadeau uitzoeken. Van leesboek tot stiften en van puzzel tot spel.

Zaltbommel e.o.