Volledig scherm
Schets van bouwplan Ammerzoden-Noord. © Gemeente Maasdriel

Groen licht voor 58 woningen in Ammerzoden-Noord

DEN HAAG/AMMERZODEN - Ondanks twee flinke fouten in het bestemmingsplan Ammerzoden-Noord heeft de Raad van State het plan toch geldig verklaard waarmee de weg openligt voor 58 nieuwe woningen ten noorden van de Uilecotenweg. Dit blijkt uit een uitspraak die het rechtscollege woensdag bekendmaakte.

Champignonverwerker Champoord in Ammerzoden dat aan de Uilecotenweg zit, stapte in november naar Den Haag om de nieuwe wijk tegen te houden. Het bedrijf vindt de afstand van dertig meter tot de nieuwe woningen te kort en verwacht problemen met de wijkbewoners over geluidsoverlast en vrachtwagens.

De Raad van State geeft het bedrijf gelijk, maar met een ander document toont de gemeente aan dat die behoefte er wel is, aldus de Raad van State. Verder bepaalde de hoogste bestuursrechtbank dat de gemeente Champoord ten onrechte heeft aangemerkt als opslagbedrijf. Maar ook hier schiet het bedrijf niets mee op omdat de afstand van dertig meter tussen Champoord en de nieuwe wijk redelijk wordt bevonden door de Raad van State. De gemeente moet Champoord wel de proceskosten vergoeden.

Zaltbommel e.o.