Volledig scherm
Omwonenden protesteren tegen de komst van de giga-stal met 5100 geiten. © Brigit Groeneveld/BD

GroenLinks wil openheid in kwestie geitenstal Rossum

KERKDRIEL - Twee inwoners van de gemeente Maasdriel krijgen geen bevredigend antwoord op vragen over het plan voor een giga-geitenstal aan de Schoofbandweg in Rossum. Ze hadden via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) informatie over het plan opgevraagd. GroenLinks Maasdriel wil weten hoe dat komt en stelt hierover schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders.

Paul van Haren uit Rossum (Stichting Fijn Wonen Schoofbandweg) wil meer weten over de ammoniakrechten voor de toekomstige stal, maar beweert dat hij die documenten niet mag inzien. Kees Frowein uit Hurwenen heeft meerdere vragen gesteld over de controles en de handhaving bij de geitenmelkerij op de huidige locatie in Hurwenen, maar krijgt slechts op één vraag summier antwoord.

GroenLinks is verbaasd over de gang van zaken op het gemeentehuis en vraagt het college om opheldering. ,,Deze handelswijze wordt niet begrepen en wordt ervaren als tegenwerking vanuit het gemeentehuis", aldus de fractie.

  1. Veel steun voor zwangere vrouw en buren met jonge baby na 'hennepbrand', verdachte zit nog vast

    Veel steun voor zwangere vrouw en buren met jonge baby na 'hennepbrand', verdachte zit nog vast

    VELDDRIEL - De zwangere vrouw die tijdelijk dakloos is na de brand in een complex in Velddriel, krijgt van verschillende kanten hulp aangeboden. Ook haar buren, met een baby van een week oud, krijgen steun. Andere moeders willen hen waar mogelijk graag helpen met nieuwe spulletjes. De eigenaar van het pand, die werd opgepakt na de vondst van twee hennepkwekerijen, blijft ondertussen vast zitten.

Zaltbommel e.o.