Volledig scherm
Driels Museum © Annemiek Steenbekkers/BD

Groepen van heinde en verre vinden Driels Museum Kerkdriel

KERKDRIEL - Meer dan 2.100 bezoekers bezoeken jaarlijks het Driels Museum in Kerkdriel om te leren over het leven van de Drielse bevolking in vroegere tijden. Op 22 en 23 oktober wordt stilgestaan bij het 40-jarig bestaan.

Opvallend veel groepen weten het Driels Museum aan de Teisterbandstraat te vinden. Niet alleen schoolklassen, maar ook families van heinde en verre die terugkeren naar de roots van vader of oma. „Dat zijn heel leuke middagen”, vertelt vrijwilliger Theo van Wanrooij.

Normaal gesproken is het Driels Museum geopend op zondagmiddag en maandagavond, maar in het komend jubileumweekeinde kan het publiek er op beide dagen terecht. Burgemeester Henny Van Kooten geeft zaterdag 22 oktober om 11.00 uur het startsein. Die dag staat tot 16.00 uur in het teken van kinder- en gezinsactiviteiten zoals een rit in de oude brandweerauto, een speurtocht door het museum en demonstraties van oude ambachten. Zondag 23 oktober is er een receptie ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van het museum. De receptie wordt om 14.00 uur geopend door wethouder Anita Sørensen. Zij ontvangt dan ook het boekje Historische Dorpswandeling.

Volledig scherm
Driels Museum © Annemiek Steenbekkers/BD
Volledig scherm
Driels Museum © Annemiek Steenbekkers/BD

Zaltbommel e.o.