Volledig scherm
De Wordenseweg in Velddriel. © Annemiek Steenbekkers/BD

Handtekeningenactie tegen verkeersoverlast Wordenseweg Velddriel

VELDDRIEL - Vijftien brieven, ondertekend door aanwonenden van de Wordenseweg in Velddriel, zijn afgelopen week afgegeven op het gemeentehuis in Kerkdriel. Gericht aan het college van B en W en de gemeenteraad van Maasdriel. De strekking: doe nu eens eindelijk iets aan de overlast die deze weg veroorzaakt.

Volgens de omwonenden wordt er al jaren gesproken over het ontlasten van de Wordenseweg die nu als ontsluitingsweg fungeert. ‘Maar anno 2016 is nog niets concreets gebeurd’, zo staat te lezen in de brief. ‘Plannen als een rondweg en/of paddenstoelroute zitten niet meer in de politieke plannen, maar het aantal voertuigen dat deze weg gebruikt neemt ieder jaar toe’.

Geluidsoverlast
Ook het slechte wegdek en de grote oneffenheden zorgen volgens de ondertekenaars voor geluidsoverlast en dan met name tussen 04.00 en 09.00 uur en tussen 16.00 en 20.00 uur. Zij vragen van het gemeentebestuur om metingen te verrichten om het aanwezige geluidsniveau vast te stellen, het aantal en soort voertuigen en de kwaliteit van de weg in beeld te brengen.

Zaltbommel e.o.