Volledig scherm

Hedelse rockband The Fact heeft het niet altijd makkelijk

HEDEL – Volgens de bandleden van rockband The Fact uit Hedel is de regionale muziekwereld niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

,,Liveoptredens in de dorpen worden schaarser. Vroeger had elk dorp zijn zomerfeesten, braderieën en andere festiviteiten, maar de belangstelling van het publiek neemt af. Dat betekent minder feesten, dus minder mogelijkheden voor een band als de onze om op te treden. En bij de feesten die er nog wél zijn, huurt men in veel gevallen liever een diskjockey in. Dat is makkelijker en goedkoper”, vertelt zanger Roy Boeijmeer.

Knokken
Het feit dat het steeds lastiger wordt om aan de bak te komen, weerhoudt The Fact er niet van om enthousiast en met veel ambitie te knokken voor succes. Zo'n tien tot vijftien keer per jaar treden ze op. Zo ook aanstaande zondagmiddag in The Sacred Heart Pub in Ammerzoden.

​Optreden
,,The Pub is een van de weinige zaken in onze regio die regelmatig podium biedt aan bands en solisten", zegt Boeijmeer tijdens een gesprek in het sfeervolle café aan de Kerkstraat. Barman David van Rangelrooij heeft in dat verband goed nieuws. ,,Komend jaar gaan we met regelmaat open podia organiseren." Het optreden op zondag begint om 15.00 uur. The Fact speelt covers uit de periode 1960 tot nu.

Zaltbommel e.o.