Volledig scherm
In totaal bevolken zo'n 30 auto's en aanhangwagens het evenement. © Truus Peters

Het ene na het andere bloesje passen bij kofferbakverkoop in Kerkdriel

KERKDRIEL - Witte, gekleurde, lange en korte bloesjes hangen uitgestald aan rekken en nodigen uit tot passen en kopen. Schoenen worden bekeken maar om te kopen, nog even niet. Bij de kofferbakverkoop van de Boodschappenbank Gelderland/ Noord- Brabant aan de Zandmeren in Kerkdriel is het zondag een komen en gaan van bezoekers.

Het is een variatie aan goederen die van eigenaar wisselen. Toch is de handel matig. De eigenaar van videobanden en films heeft nog niets verkocht. ,,Het zijn prachtige films. Maar de mensen weten niet dat je een band over kunt zetten op een CD." Bij de boekenkraam idem dito. ,,Dit zijn boeken van 30 euro. Voor 1 euro raak ik ze niet kwijt. De kinderboeken worden wel verkocht."

​Snuffelen
,,Kijk, dit wandrekje met spiegel heeft mijn vrouw gekocht. Ik mag het vasthouden, zegt een man lachend. Ongedwongen en gezellig buurten ze verder. Mensen snuffelen en hier en daar wordt er wat verkocht. Toch gaat het merendeel van de vertrekkende bezoekers met een volle tas naar huis. ,,Maar bij mij komt het niet vandaan", zeggen eigenaars van enkele kramen.

Opbrengst
Ruim 30 kofferbakken van auto`s en aanhangwagens bevolken het verkoopevenement. De opbrengst van standplaatsen is voor consumenten hun eerste levensbehoefte met een zeer laag budget. ,,En daar zetten wij ons iedere dag voor in", laat voorzitter Joop Lamers weten.

Volledig scherm
© Truus Peters

Zaltbommel e.o.