Volledig scherm
© Thinkstock

Hoop dat gezonde verstand zegeviert bij zwembaddiscussie Bommelerwaard

ZUILICHEM - ,,Zaltbommel mag het nooit laten gebeuren dat er geen zwembad meer is." Dat stelt Marjan van Dugteren uit Zuilichem, gebruiker van het huidige Bommelse bad Akwamarijn, maar meer nog bezorgd om het dalende aantal kinderen dat een zwemdiploma haalt.

Van Dugteren was vorige week donderdag een van de vier insprekers bij de zwembaddiscussie in de Bommelse raadszaal. Vanuit haar bijna 40-jarige ervaring in het basisonderwijs zag ze het schoolzwemmen verdwijnen en het aantal kinderen dat een zwemdiploma haalt afnemen. ,,Wat mij betreft moet het schoolzwemmen weer rap worden ingevoerd. Juist in dit gebied, omringd door water, is het van belang dat kinderen kunnen zwemmen.”

Volmondig 'ja'
In Maasdriel zeiden de commissieleden drie weken geleden volmondig ‘ja’ tegen een gezamenlijk 25 bij 21 meterbad in Kerkdriel. In Zaltbommel is een meerderheid van de gemeenteraad niet van plan om het voorstel van beide colleges te steunen. „Ik hoop - nog steeds - dat het gezonde verstand zal zegevieren. Naar mijn idee is er behoefte aan twee baden. Zaltbommel mag het nooit laten gebeuren dat er geen zwembad meer is. Die zorgplicht heeft ze.”

Zaltbommel e.o.