Volledig scherm
© Annemiek Steenbekkers

Inloopavond nieuw fietspad N831 Velddriel, aanleg pas over paar jaar

VELDDRIEL - De provincie Gelderland heeft op maandag 30 november anderhalf uur ingeruimd voor een inloopbijeenkomst over het nieuwe, vrijliggende fietspad langs de Provincialeweg N831 tussen Velddriel en de rotonde Alemse stoep bij Rossum. De aanleg ervan wordt niet eerder verwacht dan 2018/2019.

Het besluit om de smalle fietsstroken langs de provinciale weg te vervangen door een vrijliggend fietspad viel al eind vorig jaar. Een snelle ‘ja’ vanuit de Maasdrielse gemeenteraad was nodig om nog aanspraak te kunnen maken op provinciale subsidie. De inloop van maandag is de eerste concrete beweging sinds de besluitvorming van eind vorig jaar. Dat betekent nog niet, zo meldt een woordvoerder van de provincie, dat op korte termijn de eerste schop in de grond gaat.

Planning
Als alles volgens plan verloopt, volgt in juli instemming met het definitieve plan. "De planfase, procedures en grondverwerving moeten nog plaatsvinden”, aldus de woordvoerder. "Daarom is er nog geen exacte planning te geven.” De verwachting is dat in 2018/2019 met de aanleg wordt begonnen.

De inloop is maandag van 18.30 tot 20.00 uur in De Kreek in Kerkdriel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement