Volledig scherm
Inwoners van Alem versieren hun dorp © Peter de Bruijn

Inwoners van Alem versieren hun dorp voor ‘Zomer in Gelderland’

ALEM – Inwoners van Alem hebben woensdag hun dorp versierd met roze, oranje en paarse doeken en strikken. De kern van de gemeente Maasdriel staat donderdag in het teken van ‘Zomer in Gelderland’.

Het televisieprogramma van Omroep Gelderland komt donderdag rechtstreeks vanaf het terrein aan jachthaven De Maas in Alem.

Zelfs enkele koeien in het weiland van Rinus van Mil konden niet aan ‘de zomerkoorts’ in het dorp ontsnappen. Van Mil maakt deel uit van een team van tien personen dat donderdag allerlei opdrachten met hulp van de inwoners van Alem moet volbrengen. Alem strijdt met 19 andere dorpen in de provincie om de titel ‘mooiste plaats van Gelderland’. Het team kan met de opdrachten geld verdienen. Voor Alem is het belangrijk dat er donderdag zo veel mogelijk mensen bij de jachthaven zijn. Verder kan iedereen via een app op de website van Omroep Gelderland een stem op het dorp uitbrengen.

Met het verdiende geld wil Alem een plantsoen in het dorp opknappen en inrichten. De bedoeling is onder meer om er een permanente elektriciteit- en watervoorziening te maken.

Volledig scherm
Zelfs enkele koeien in het weiland van Rinus van Mil konden niet aan ‘de zomerkoorts’ in het dorp ontsnappen. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Zelfs enkele koeien in het weiland van Rinus van Mil konden niet aan ‘de zomerkoorts’ in het dorp ontsnappen © Peter de Bruijn

Zaltbommel e.o.