Volledig scherm
Op d'n Delkant 2015. © Jasmijn Kwaks

Jaarmarkt Op d'n Delkant Kerkdriel na 33 jaar nog altijd publiekstrekker

KERKDRIEL - De kermis in Kerkdriel staat met stip op 1, maar ook de jaarmarkt Op d'n Delkant blijkt na 33 jaar nog een publiekstrekker.

Het is in de loop der jaren een beetje ondergesneeuwd geraakt, maar jaarmarkt Op d’n Delkant is eigenlijk het feestje van Koninklijke Harmonie Semper Crescendo. De muzikanten namen het idee van een bier- annex wijnfeest 34 jaar geleden mee uit Duitsland.

„Het is ooit begonnen met twee dagen”, vertelt man van het eerste uur Jan van Diesen. „Toen heette het nog Zomerfeest en waren het alleen Kerkdrielse winkeliers die deelnamen. Inmiddels is het zoveel meer: horeca, verenigingen, goede doelendingen, mensen van buitenaf die een kraam huren. Die komen overal vandaan.”

Op D’n Delkant - steevast geprogrammeerd op de vierde zondag in juni - is jaarlijks goed voor meer dan 100 kramen en gemiddeld rond de 6000 bezoekers. Editie 34 is zondag 26 juni van 11.00 tot 17.00 uur op het Mgr. Zwijsenplein.

In het Brabants Dagblad van donderdag 23 juni, editie Den Bosch inclusief Bommelerwaard uitgebreid aandacht voor de jaarmarkt in Kerkdriel.

Zaltbommel e.o.