Jeroen (15) snapt nu waarom varkens zo graag in de modder liggen: 'Het is echt lekker koel'

VIDEOHEDEL/ANDEL - Een modderbad verkoelt, en beschermt tegen de brandende zon en tegen insecten. De varkens op het biologische bedrijf van Andries en Janny van den Bogert uit Hedel weten daar alles van. Vakantiekracht Jeroen Wolfert (15) nu ook. Samen met de varkens dook hij in de modder. 

,,In het begin voelt het een beetje gek, want je wordt vastgezogen", blikt Jeroen terug op het modderbad. ,,Maar het is echt lekker koel. Ik had er best een paar uurtjes in willen blijven liggen."  Maar hoe belandde hij nou in die poel? ,,Ik werd uitgedaagd door een collega. Die bood mij een tientje als ik door de modder zou rennen. En toen deden mijn baas Andries en een andere collega er nog een tientje bovenop, als ik in de modder zou gaan liggen." Jeroen aarzelde geen moment en liet zich tussen de zeugen in de drab  vallen. ,,Vies? Welnee, dat spuit je er met de tuinslang zo weer af. Toch mooi dertig euro extra verdiend. Bovendien lig ik liever in de modder dan dat ik de hele dag achter een computer moet zitten. En de varkens vonden het volgens mij best gezellig."

De moeder van Jeroen nam thuis wel meteen maatregelen. De kleren gingen direct de wasmachine in en Jeroen werd doorgestuurd naar de douche. De komende weken werkt de 15-jarige Hedelnaar lekker door op biologische varkenshouderij Van den Bogert. Zijn toekomst ligt ook in de dierverzorging, dat weet de leerling van het Prinsentuin College in Andel zeker. ,,Volgend jaar doe ik eindexamen en dan ga ik naar het Wellant College in Houten, om veehouderij te gaan studeren."

Volledig scherm
Jeroen Wolfert neemt samen met de varkens een modderbad. © Michael van Waardenburg