Volledig scherm
Zuster Will van Mer © Truus Peters

Jezus geeft stabiliteit in leven van missionaris Will van Mer

VELDDRIEL/KERKDRIEL - ‘Jezus geeft stabiliteit in mijn leven en mijn werk. Zonder steun van God is het voor mij moeilijk om mijn werk te doen in mijn dagelijks bestaan in Kameroen’.

Deze woorden bracht zuster en missionaris Will van Mer oprecht over aan de ruim 100 gelovigen die zondagmorgen 19 juni op Vaderdag de eucharistieviering bijwoonden van 09.30 uur in de Sint Martinuskerk in Velddriel. Voorganger in de dienst was missionaris pater Leo van Beurden. Beide missionarissen zijn afkomstig uit Kerkdriel en zijn enkele weken en maanden hier voor een welverdiende vakantie. Pater Van Beurden was in maart 45 jaar priester.

Beide missionarissen grijpen tevens de kans aan om aandacht te vragen voor de actie; ‘geef ze een rondje’ op 4- 5- en 6 juli in de kernen Velddriel- Kerkdriel- Hoenzadriel en Alem. Een actie 27 jaar geleden in het leven geroepen rond de tijd van Kerkdrielse kermis in het tweede weekend van juli. Een geldelijke steun dat de priester gebruikt voor een laboratorium om praktisch onderwijs te geven in Cigugur in het bisdom Bandung Indonesië. ‘En dan zijn voor ons alle geloofsovertuigingen gelijk, en dat voelen de mensen ook zo’ zeggen beide missionarissen.

Zuster Will van Mer heeft het geld hard nodig voor een omheining rond de kraamkliniek in Baba Kameroen waar ze werkt als vroedvrouw en verpleegster. ‘Een omheining om psychisch gestoorden, dronken mensen en dieren buiten de kliniek te houden’. De opbrengst van de actie gaat ook naar Maria Poulisse momenteel werkzaam in Barranquilla Colombia voor verbetering in het vakonderwijs aan jongeren met een handicap. Om 11.00 uur deden beide missionarissen de H. Mis in de Sint Martinuskerk in Kerkdriel. Na afloop was er een bijeenkomst in het parochiecentrum in Kerkdriel en werden herinneringen opgehaald.

Zaltbommel e.o.