Volledig scherm
Jong en oud stonden na elkaar op het podium bij De Leyenstein in Kerkdriel. © Jasmijn Kwaks

Jong en oud verrassen elkaar tijdens optredens Kerkdriel

Kerkdriel - In het Kulturhuys van woonzorgcentrum De Leyenstein in Kerkdriel vond zondagmiddag het evenement ‘Old meets young’ plaats. Kinderen en senioren lieten elkaar muziek horen en dansoptredens zien. ,,Verschillende generaties kunnen veel van elkaar leren”, aldus de organisatie.

Op het programma van ‘Jong ontmoet oud’ stond daarom een smartlappenkoor tegenover een kinderkoor, een klassieke pianiste tegenover een moderne zangeres, en een traditionele Ierse dans tegenover een streetdancegroep. ,,Het contrast kan heel leerzaam zijn voor iedereen”, vertelt de 18-jarige organisator Lucas Verbunt. Met zijn vier studiegenoten bedacht hij dit programma als schoolproject voor de Fontys Academy for Creative Industries uit Tilburg.

Het idee ontstond na een gesprek met de grootouders van een van de organisatoren. Zij vonden dat er in woonzorgcentrum De Leyenstein veel te doen was, maar dat dat vaak hetzelfde is. ,,Het zou verfrissend zijn meer onbekende gezichten van buitenaf te zien”, beaamt bewoner Albert. De opkomst kon beter, maar zondagmiddag werd een begin gemaakt.

Zaltbommel e.o.