Volledig scherm
Baron 1898 in de Efteling. © Elcke van der Heijden/BD

Jongen uit Hoenzadriel maakt digitale versie Efteling-achtbaan (video)

HOENZADRIEL - Een ritje in De Baron 1898, maar dan op je pc. Jurre van den Heuvel uit Hoenzadriel maakte met het spel Planet Coaster de achtbaan uit de Efteling na.

Planet Coaster moet nog verschijnen en is een computerspel dat draait om het bouwen en exploiteren van achtbanen. Er is een testversie van het spel vrijgegeven. Met die versie heeft de 19-jarige uit Hoenzadriel de divecoaster uit De Efteling nagemaakt.

Jurre: ,,Ik heb over het hele project ongeveer vijftien uur gewerkt, inclusief de video. Het project in het spel kostte alleen al twaalf uur. Het is een hobby van me. Het spel geeft je de kans om iets bijna perfect uit te werken, iets waar andere creatieve spellen soms wat gelimiteerd in zijn."

Voor gebruikers van de testversie van Planet Coaster is de achtbaan gratis te downloaden via spelplatform Steam. Een video van de digitale Baron 1898 is te bekijken op YouTube.

Lees meer nieuws over de Efteling op bd.nl/efteling.

After hours of work, I finally finished this project, and I had a blast making it. I tried to stick to the original for as much as possible. There are some differences ofcourse, since not everything the real thing has is possible in the game. Pre-show 1: 2:10 Pre-show 2: 3:53 Day POV: 5:53 Night POV: 6:50 Steam Workshop: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=774343382 Picture Album: http://imgur.com/a/cstLd

Zaltbommel e.o.