Volledig scherm
Accordeonvereniging Vita Nova viert 35-jarig bestaan. © Sharon Willems

Kerkdrielse accordeonvereniging viert 35-jarig jubileum

KERKDRIEL - Toen de van oorsprong Kerkdrielse accordeonvereniging Vita Nova 35 jaar geleden begon, waren er nog meer dan dertig leden. Nu is dat aantal geslonken, maar zondagmiddag wist de vereniging toch een feestje te maken bij Café ’t Luchtschip in Kerkdriel.

De vereniging telt momenteel elf accordeonisten. Het ledenaantal is sinds de beginjaren gedaald, waardoor de vereniging het steeds moeilijker krijgt om het hoofd boven water te houden. Daarnaast worden de leden ouder én wordt het financiële plaatje steeds lastiger. “Vroeger waren er nog veel jongeren lid van onze vereniging”, vertelde Van Dijk. “Nu zijn de ‘jongere’ leden in de vijftig. We zouden het leuk vinden als er nieuwe aanwas komt. Dat kunnen beginners zijn, maar ook mensen die het al kunnen. Het zou zonde zijn als we de vereniging moeten opheffen.”

Met een meezinger hier en daar opende de accordeonvereniging hun concert. Er kwamen bekende en minder bekende nummers voorbij. De accordeon heeft volgens Van Dijk een verkeerd imago. “Het is een prachtig muziekinstrument, maar daar denkt niet iedereen hetzelfde over. Dat terwijl je zoveel kunt met een accordeon. Ik sta zelf nog wel eens versteld van hoe goed en bijzonder het klinkt.”

De vereniging repeteert één keer per week in Hedel. Iedereen is welkom om kennis te maken met de vereniging en het instrument.

Zaltbommel e.o.