Roze huis in Velddriel.
Volledig scherm
Roze huis in Velddriel. © Truus Peters

Kersvers paar verrast door roze huis in Velddriel: 'Ik heb altijd al een prinsessenhuis gewild'

VELDDRIEL - Sander en Marieke uit Velddriel beleefden zaterdag de dag van hun leven. Zij stapten namelijk in het huwelijksbootje. Na een topfeest stond het kersverse paar voor een verrassing bij thuiskomst; vrienden en familie hadden het huis roze gespoten en een berg zand op de oprit gelegd. ,,Ik ben blij dat ik andere schoenen bij me had. Met mijn jurk en hakken was ik niet over die bult gekomen", lacht Marieke Coset-Van den Bighelaar.

Sander Coset en Marieke Coset-Van den Bighelaar op de mooiste dag van hun leven.
Volledig scherm
Sander Coset en Marieke Coset-Van den Bighelaar op de mooiste dag van hun leven. © Sander Coset en Marieke Coset-Van den Bighelaar

Het was een dag om niet meer te vergeten. Zoveel is duidelijk als de bruid vertelt over het feest. ,,Vrienden hadden beloofd dat het een dag werd voor 'in de boeken'. En dat is gelukt. Ze hadden DJ Kasparov geregeld om een uurtje te draaien op ons feest. Helemaal top. Het was een mooie dag.  Ik heb er geen woorden voor en we zijn nog aan het nagenieten."

Toen het paar na het feest richting huis ging, stonden ze voor een behoorlijke verrassing. ,,Met een bus werden vrienden en gasten thuisgebracht in Maasdriel en Velddriel. We kwamen bij ons huis in de buurt en toen had ik al wat gezien, maar niet goed."

De laatste vrienden werden thuisgebracht, waarna ook het echtpaar te voet richting huis ging. Daar zagen zij dat het hele huis roze was gespoten en dat er een berg zand op de oprit lag. ,,Gelukkig had ik nog andere schoenen bij me. Met mijn jurk en hakken was ik niet over die bult zand gekomen. "

Als het aan de vrienden had gelegen, hadden Sander en Marieke het zand die nacht nog weg moeten scheppen. ,,We kregen schepjes en emmertjes van vrienden om het op te ruimen. Maar we zijn over de bult geklommen en naar bed gegaan."

Prinsessenhuis

Naast de bult zand, was het huis felroze gespoten. ,,Ik heb altijd al een prinsessenhuis willen hebben en dat heb ik nu", lacht de bruid. ,,Mooi kleurtje is het. En het huis valt nu lekker op."

Misschien dat de stunt van vrienden en familie het echtpaar verder helpt, want ze proberen al een tijdje een sloopvergunning voor het huis te krijgen. ,,Wij wonen zelf in een bouwkeet achter het huis. We hebben het gekocht, bouwplannen gemaakt die ook al goedgekeurd zijn, maar we wachten nog op een sloopvergunning. Misschien als de gemeente het ziet, komt die wat sneller."

Als de sloop niet snel gebeurt, hoeven Sander en Marieke mogelijk niet lang naar de roze kleur te kijken. ,,Ze hebben gezegd dat ze het huis komende week schoonspuiten met een hogedrukreiniger. Dus even afwachten of ze dat ook echt doen."