Volledig scherm
Kim en haar vriend Gerard zijn nog druk bezig met de verbouwing. © Sandra Peerenboom

Kim (20) opent bed & breakfast in voormalig huis van grootouders in Rossum

ROSSUM - Kim de Groot (20) bedacht een praktische oplossing voor het leegstaande voormalige huis van haar grootouders in Rossum. Ze opent een eigen bed & breakfast onderneming in het fraaie pand.

De inrichting, de geur die er hing en de huiselijke sfeer: dat zijn de dingen die Kim de Groot zich nog herinnert van het huis van haar opa en oma. Als klein meisje speelde ze met vriendinnetjes graag in de grote woning en ruime tuin. Maar momenteel is de pas 20-jarige De Groot in hetzelfde huis aan de Middelweg met hele andere dingen bezig. Spelletjes hebben plaatsgemaakt voor serieuze werkzaamheden als plamuren en zagen. En er is haast bij geboden, want op zaterdag 10 september staan de eerste gasten al op de stoep van haar eigen bed & breakfast.

Haar grootouders verlieten de vrijstaande woning in het buitengebied acht jaar geleden voor een onderkomen op een centralere plaats. Na verschillende huurders kwam het pand leeg te staan, waar de gedreven blondine dankbaar gebruik van maakte. De woning wordt omgetoverd tot een ruimte met drie slaapkamers, een keuken en een ontbijtzaaltje.

De eerste boekingen druppelen al binnen bij het bed & breakfast. De Groot denkt al stiekem aan de toekomst. ,,Mijn ouders hebben naast het pand een veeboerderij met bijbehorende eierwinkel. Er is hier ook ruimte genoeg voor een minicamping. Dit alles valt te combineren tot één groot concept. Dat zou ik super vinden en mijn opa en oma ongetwijfeld ook.”

Zaltbommel e.o.