Volledig scherm
Louise Koning-Schinkel op het Wells Korfbal Open van De Maaskanters dat zaterdag is gehouden © Roy Lazet

Korfbalclub De Maaskanters uit Well gaat samenwerken met Redebo uit Rosmalen

WELL - Wells Korfbal Open, dat zaterdag werd gehouden, is een begrip bij De Maaskanters in Well. Een toernooi, aangekleed met drank en een barbecue, waarin iedereen in het dorp en de club mee kan doen. Open, dat betekent dat ook buitenstaanders eraan mee kunnen doen. Wellicht zullen volgend jaar jonge korfballers van Rodebo uit Rosmalen van het sfeertje willen proeven: De Maaskanters en Rodebo gaan met elkaar samenwerken.

De Maaskanters komt B- en D-jeugd tekort om een volwaardig team op te zetten; Rodebo uit Den Bosch kampt met hetzelfde euvel. Via secretaris Laura Holdermans, die bij Rodebo traint, zijn de clubs met elkaar in contact gekomen en hebben ze besloten om de krachten te bundelen.

De samenwerking is voor beide clubs profijtelijk, maar makkelijk is het niet. "Je moet allebei water in de wijn doen", zegt Louise Koning - Schinkel, wedstrijdsecretaris van De Maaskanters. "De trainingsdagen worden aangepast. Je kunt niet verlangen dat alle wedstrijden in onze gymzalen in Zaltbommel of Kerkdriel worden gespeeld. De ouders zullen meer moeten rijden, er dus wat meer voor over moeten hebben."

Zaltbommel e.o.