Volledig scherm

Kritiek op plan arbeidsmigranten Maasdriel

KERKDRIEL - Zowel Samen Sterk Maasdriel (SSM) als GroenLinks missen bij het geactualiseerde beleid rond de huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten een duidelijk handhavingsbeleid. Het onderwerp komt donderdag aan bod in de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen.

'Verruiming van de huisvestingsregels zonder dat dit gepaard gaat met een gericht en actief gemeentelijk handhavingsbeleid ten aanzien van ongewenste huisvestingssituaties van arbeidsmigranten vindt SSM niet evenwichtig en niet acceptabel”, zo laat de partij weten. „Met de verruiming van de regels wordt duidelijkheid geboden en krijgen werkgevers meer mogelijkheden, maar de burger moet zien dat de gemeente daarnaast zich actief gaat inzetten voor aanpak van de ongewenste situaties.'
Van een vergelijkbare orde is de kritiek van GroenLinks. De fractie uit haar zorgen in schriftelijke vragen aan het college van B en W en hoopt daar voor donderdag antwoord op te krijgen.
Wethouder Jos Huizinga pareerde de kritiek eerder in de commissie Ruimte door er op te wijzen dat de opdracht van de raad aan het college was om nog voor de verkiezingen te komen met nieuw beleid.

Zaltbommel e.o.