Volledig scherm
De laatste dienst in de HH Martinus- en Barbarakerk in Rossum op 13 februari. © Annemiek Steenbekkers

Laatste dienst in kerk Rossum was 'uniek maar droevig'

ROSSUM - De HH Martinus- en Barbarakerk in Rossum werd zaterdag na een laatste dienst aan de eredienst onttrokken. Vele leden uit Rossum, Heerewaarden en Hurwenen woonden de laatste, unieke viering bij in de kerk waar zij gedoopt of getrouwd waren.

"Kerkgebouwen lijken voor de eeuwigheid bestemd, de sluiting overkomt ons”, aldus de pastoren en gezichtsuitdrukkingen van de parochianen bevestigden de teleurstelling. “Het doet zeer en de stemming is droevig”, vertelt Gilia van Alphen (67), die al bijna 50 jaar (vanaf de opening) bij de kerk kwam en de laatste bijeenkomst uniek noemt. “Mijn ouders en broer zijn hier begraven. Ik zal nu naar een andere kerk moeten gaan, het zal even duren voordat ik daar ben ingeburgerd.”

Activiteiten van de Martinus- en Barbarakerk worden voortgezet in het gebouw van Stichting Seniorenhof De Beuk. “Maar het trekt mij niet zo om met z’n allen aan een tafel in een zaaltje te zitten”, stelt Van Alphen. Net als vele anderen verwacht zij voortaan naar de kerk in Alem of Kerkdriel te gaan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ontuchtzaak Alem veel omvangrijker dan gedacht: acht slachtoffers bekend, twintig nog niet achterhaald
    Update

    Ontucht­zaak Alem veel omvangrij­ker dan gedacht: acht slachtof­fers bekend, twintig nog niet achter­haald

    ZUTPHEN/ALEM - In de Alemse ontuchtzaak zijn meer slachtoffers gemaakt dan gedacht. Van vijf kinderen was al bekend dat van hen beelden waren gemaakt, maar dat blijken er nu acht te zijn. Ook staan er op de beelden nog eens twintig kinderen van wie de identiteit nog niet bekend is. Dat bleek donderdagochtend tijdens een pro-formazitting over de zaak voor de rechtbank in Zutphen, waar de 45-jarige verdachte uit Alem aanwezig was.