Volledig scherm
De laatste dienst in de HH Martinus- en Barbarakerk in Rossum op 13 februari. © Annemiek Steenbekkers

Laatste dienst in kerk Rossum was 'uniek maar droevig'

ROSSUM - De HH Martinus- en Barbarakerk in Rossum werd zaterdag na een laatste dienst aan de eredienst onttrokken. Vele leden uit Rossum, Heerewaarden en Hurwenen woonden de laatste, unieke viering bij in de kerk waar zij gedoopt of getrouwd waren.

"Kerkgebouwen lijken voor de eeuwigheid bestemd, de sluiting overkomt ons”, aldus de pastoren en gezichtsuitdrukkingen van de parochianen bevestigden de teleurstelling. “Het doet zeer en de stemming is droevig”, vertelt Gilia van Alphen (67), die al bijna 50 jaar (vanaf de opening) bij de kerk kwam en de laatste bijeenkomst uniek noemt. “Mijn ouders en broer zijn hier begraven. Ik zal nu naar een andere kerk moeten gaan, het zal even duren voordat ik daar ben ingeburgerd.”

Activiteiten van de Martinus- en Barbarakerk worden voortgezet in het gebouw van Stichting Seniorenhof De Beuk. “Maar het trekt mij niet zo om met z’n allen aan een tafel in een zaaltje te zitten”, stelt Van Alphen. Net als vele anderen verwacht zij voortaan naar de kerk in Alem of Kerkdriel te gaan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zaltbommel e.o.