Volledig scherm
© ThinkStock

Leerlingenvervoer Bommelerwaard bij vier vervoerders ondergebracht

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - Vier vervoerders gaan vanaf komend schooljaar de Bommelerwaardse kinderen die gebruik maken van leerlingenvervoer naar school brengen. Het gaat om in totaal 276 kinderen die in 26 plaatsen naar school gaan.

Vervoersbedrijf Juijn, Vervoersservice Van Driel, Connexxion en Dortmans Taxi zijn de vier vervoerders met wie de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel na een Europese aanbesteding een overeenkomst zijn aangegaan voor de periode vanaf het schooljaar 2016-2017.

Overgrote deel
Juijn en Van Driel hebben de afgelopen vijf jaar het leerlingenvervoer vanuit de Bommelerwaard verzorgd en blijven het overgrote deel voor hun rekening nemen. Connexxion verzorgt het vervoer van en naar Heusden, Dortmans van en naar Eindhoven.

154 kinderen
In totaal zijn er 26 plaatsen waar kinderen uit de Bommelerwaard, die vanwege hun ziekte, handicap of gedragsproblemen zijn aangewezen op leerlingenvervoer, naar school gaan. Daarbij gaat het om onder meer Den Bosch, Rosmalen, Grave, Boxtel, Druten, Nijmegen, Groesbeek, Ede, Zeist en Doorn. Voor het huidige schooljaar gaat het om 154 kinderen uit Maasdriel en 122 uit Zaltbommel.

Zaltbommel e.o.