Van links naar rechts: Robin de Haas (diploma manschap A), Christian Quik (diploma manschap A), Albert Juinen, Rinie Hoffmans (jubileum 20 jaar), Mariëtte van Dijk (Koninklijke Onderscheiding), Guus Knoops (afscheidspenning), Chris Quik (groepschef) en Ronald Jansen (brandweermanager).
Volledig scherm
Van links naar rechts: Robin de Haas (diploma manschap A), Christian Quik (diploma manschap A), Albert Juinen, Rinie Hoffmans (jubileum 20 jaar), Mariëtte van Dijk (Koninklijke Onderscheiding), Guus Knoops (afscheidspenning), Chris Quik (groepschef) en Ronald Jansen (brandweermanager). © Olaf Smit

Lintje voor Hedelse brandweervrouw Mariëtte van Dijk

HEDEL - Brandweervrouw Mariëtte van Dijk heeft zaterdagavond 2 september een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Dit gebeurde bij haar afscheid van de brandweerpost Maasdriel-west in Hedel. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Henny van Kooten. 

Van Dijk zwaait af nadat ze 25 jaar bij de brandweer heeft gezeten. Een kwart eeuw geleden zaten er nog nauwelijks vrouwen bij de brandweer en ook nu zijn ze in de Bommelerwaard nog steeds op één hand te tellen. 

Op de feestelijke avond van de brandweer werd niet alleen Mariëtte van Dijk in het zonnetje gezet. Er was ook een afscheidspenning voor Guus Knoops (vertrekt na 20 jaar) en een brandweeronderscheiding  voor Rinie Hofmans, voor zijn 20-jarige dienstverband bij de brandweer.