Volledig scherm
Het gebied van de Koetserij (in roze/rode gebied) en het terrein van bezwaarmakende buurman Van Opijnen inclusief het pad waar recht van overpad geldt (in blauwe gebied).

Maasdriel moet bestemmingsplan Koetserij opnieuw verdedigen

DEN HAAG/KERKDRIEL - De gemeente Maasdriel moest woensdag voor de Raad van State opnieuw het bestemmingsplan Paterstraat 13-15 verdedigen dat de gemeente speciaal maakte voor De Koetserij van Johan Haasnoot in de Kerkdrielse Paterstraat.

Het maatwerk-bestemmingsplan wordt aangevochten door de directe buurman, Leon van Opijnen. Hij vecht al vijftien jaar tegen overlast van De Koetserij naast en achter zijn huis. Het gaat om geluidhinder van auto’s met trailer en vrachtwagens waarmee de koetsen en de vier paarden worden vervoerd. Het verkeer komt dagelijks voorbij de woning van Opijnen en zijn chillruimte waar hij rustig wil kunnen zitten. Van Opijnen kwam in 2000 aan de Paterstraat wonen. Haasnoot zat er al met een transportbedrijf in 1969.

Geluidonderzoek
Tijdens de zitting bleek dat de gemeente begin deze maand opnieuw geluidonderzoek heeft laten doen. Bij de woning van Van Opijnen is het geluid van De Koetserij acceptabel, zegt de gemeente. Bij de bijgebouwen van de buurman ligt dat anders. Volgens de gemeente zijn deze bijgebouwen echter geen geluidgevoelige bestemmingen. Er mag niet in gewoond worden, maar ze mogen wel gebruikt worden, zegt de Raad van State. Of het bestemmingsplan dit keer wel de eindstreep haalt maakt het rechtscollege over enkele weken bekend.

Zaltbommel e.o.