Volledig scherm
Het gebied van de Koetserij (in roze/rode gebied) en het terrein van bezwaarmakende buurman Van Opijnen inclusief het pad waar recht van overpad geldt (in blauwe gebied).

Maasdriel moet overlast De Koetserij onderzoeken

DEN HAAG/KERKDRIEL - De gemeente Maasdriel moet opnieuw onderzoek doen naar klachten over geluidsoverlast van De Koetserij aan de Paterstraat in Kerkdriel. Dit vindt de Raad van State.

Al dik 13 jaar lang woedt er een conflict rond het terrein van Johan Haasnoot. Buurman Leon van Opijen zegt overlast te ondervinden van de koetserij, vindt dat Haasnoot te veel bijgebouwen bij zijn woning heeft en wil vooral af van de de inrit van de koetserij die pal langs zijn woning loopt.

Haasnoot heeft op deze inrit een zogenoemd recht van overpad. De bewoner van die straat zegt veel last te hebben van paardenhoeven en koetsen langs zijn huis.

Maasdriel heeft een akoestisch onderzoek gedaan bij de woning van de man maar niet bij een paargebouwen in zijn achtertuin die ook bewoond zijn, zegt de Raad van State. In 2014 keurde de hoogste bestuursrechtbank de bestemmingsregeling voor Koetserij Haasnoot ook al af. Maasdriel maakte in april dit jaar het bestemmingplan Paterstraat 13-15 maar daar heeft de Raad van State voorlopig ook een streep door gezet.

Zaltbommel e.o.