Volledig scherm
© ThinkStock

Maasdrielse scholieren JBC en Pierson per dag half uur langer in de bus

KERKDRIEL - De gemeente Maasdriel heeft er bij de provincie Gelderland en openbaar vervoerder Arriva op aangedrongen in de nieuwe dienstregeling per december 2016 meer rekening te houden met Maasdrielse scholieren op het Jeroen Bosch College (JBC) en het Pierson-college in Den Bosch. Door wijzigingen per december 2015 zijn deze scholieren namelijk 32 minuten per dag extra kwijt aan hun busreis.

Dat antwoordt het Maasdrielse college van burgemeester en wethouders op vragen van de raadsfractie van het CDA.

Gewijzigde regeling
Arriva laat sinds december 2015 de bussen vanuit Maasdriel naar Den Bosch niet meer zoals voorheen eerst via de Rompertsebaan - JBC - en station Oost - Pierson - rijden, maar voortaan rechtstreeks naar het centraal station en pas dan langs beide scholen. Op de omgekeerde route Den Bosch-Maasdriel gaat de bus eerst bij de scholen langs, om vervolgens via het centraal station naar Maasdriel te rijden.

Omdat er sinds december méér bussen zijn gaan rijden op de route Druten-Maasdriel-Den Bosch, hebben volgens het Maasdrielse college echter ook flink wat van de dagelijkse 1500 passagiers op deze route voordeel bij de gewijzigde dienstregeling. ,,Voor reizigers naar Den Bosch die naar het station en de onderwijsboulevard gaan is er sprake van een verbetering in frequentie en tijd. Uiteraard vindt het college het vervelend dat hierdoor de reistijd voor scholieren naar het Jeroen Bosch College is toegenomen", aldus B en W van Maasdriel.

5,3 km
In totaal kost dit de deze scholieren ruim een half uur extra reistijd per dag. De rit voor de scholieren naar het Jeroen Bosch College is bovendien 5,3 km langer geworden, waardoor ze 0,48 euro per rit extra betalen. Ook hiervoor heeft de gemeente Maasdriel aandacht gevraagd bij zowel Arriva als de provincie.

Zaltbommel e.o.