Man valt 5 meter naar beneden in kerktoren Velddriel en breekt beide enkels

Video + updateVELDDRIEL - Een man is maandagochtend zo'n 5 meter naar beneden gevallen in de kerktoren van de H. Martinuskerk in Velddriel. De man werkte aan de telecom in de toren toen hij viel. Het gaat om 33-jarige man uit Almere, hij heeft aan de val twee gebroken enkels overgehouden. 

De man lag op een plek die moeilijk bereikbaar was. De man lag op zo'n 15 meter hoogte in de toren. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter en een hoogte reddingsteam uit Rotterdam, werden opgeroepen. De traumahelikopter vertrok enige tijd later weer voor een andere melding.

Het hoogte reddingsteam heeft het slachtoffer in de toren gestabiliseerd, waarna een hoogtewerker van de brandweer de man via een raam naar buiten heeft gehaald. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) doet onderzoek naar het ongeval. 

Volledig scherm
Het reddingshoogteteam uit Rotterdam staat klaar om de kerktoren te betreden. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
De brandweer probeert de man te redden na zijn val van de kerktoren in Velddriel. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Man valt van kerktoren in Velddriel. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
  1. Wel provinciale felicitaties voor snel internet in buitengebied Rivierenland, maar geen geld

    Wel provincia­le felicita­ties voor snel internet in buitenge­bied Rivieren­land, maar geen geld

    ARNHEM/ZALTBOMMEL - De provincie Gelderland is blij dat het Regio Rivierenland gelukt is om vanuit Brussel toestemming te krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk tot in iedere uithoek van het buitengebied. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk laat weten dat hij Regio Rivierenland inmiddels gefeliciteerd heeft. ,,We zijn blij en we zijn vooral benieuwd naar de vervolgstappen van de regio."

Zaltbommel e.o.